Nieuws

Hengelose jurist Drost wil via aangifte verbod afdwingen op politieke 'pedopartij'

De bekende pedoactivist Marthijn U. heeft zijn woning in Hengelo verkocht. Hij zou intussen in Mexico verblijven.
De bekende pedoactivist Marthijn U. heeft zijn woning in Hengelo verkocht. Hij zou intussen in Mexico verblijven. © Ginopress
De Hengelose jurist Yme Drost gaat het Openbaar Ministerie vragen om een verbod op de omstreden politieke partij PNVD. Aanleiding vormt een brief van Norbert de J., bestuurslid van deze partij voor de naastenliefde. "Juridisch cruciaal is dat De J. in deze brief kindermisbruik openlijk verheerlijkt", aldus Drost over de aangifte die hij vanmiddag heeft gedaan. Yme Drost wist eerder via eenzelfde procedure een verbod af te dwingen op de pedofielenvereniging Martijn.
Drost gaat overigens nog een stuk verder. Hij wil niet alleen een verbod, maar vraagt het zogenoemde Landelijk Parket - een onderdeel van het Openbaar Ministerie dat zich bezighoudt met grote landelijke onderzoeken - om bovendien strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen de politieke partij.

Lopende rechtszaak

Norbert de J. (43) schreef als bestuurslid van de politieke partij de brief - verstuurd aan diverse media - in een reactie op de rechtszaak die momenteel speelt voor de rechtbank in Rotterdam. Daarin worden behalve De J. ook twee andere openlijke pedofielen aangeklaagd. Het gaat daarbij om de bekende Hengelose pedo-activist Marthijn U. en Nelson M. (27). Nelson M. is voorzitter van de PNVD, Marthijn U. heeft er geen bemoeienissen mee.
De drie worden ervan verdacht dat ze de eerder verboden verklaarde pedofielenvereniging Martijn illegaal hebben voortgezet. Tegen de drie mannen is een jaar celstraf geëist.
De Hengelose jurist Yme Drost en de stichting Strijd Tegen Misbruik trekken samen op in de strijd tegen pedofielen in ons land. De stichting werd ooit opgericht door oud-Glanerbrugger Marcel Jeninga nadat zijn dochtertje seksueel werd misbruikt door buurman Geert B.
Nadat Drost en Jeninga aangifte deden tegen de omstreden pedovereniging Martijn en het Openbaar Ministerie een procedure begon, werd de vereniging uiteindelijk in 2014 door de Hoge Raad verboden verklaard en ontbonden.

Aangifte

Drost en Jeninga gaan nu - net als eerder tegen de pedovereniging - aangifte doen tegen de Partij voor Naastenliefde Vrijheid en Diversiteit, PNVD. Aanleiding vormt de brief die Norbert de J. schreef in een reactie op de rechtszaak tegen hem en zijn 'zielsverwanten' Marthijn U. en Nelson M.
Daarin spreekt De J. van een politiek proces en haalt hij niet alleen fel uit tegen het rechtstelsel in ons land, maar beschrijft hij ook openhartig hoe hij aankijkt tegen relaties tussen volwassenen en kinderen.
"Vrijwillige pedoseksuele contacten zijn - voor zowel kinderen als volwassenen - heerlijk", aldus De Jonge. "Kinderen, seksuele wezens, zijn gebaat bij dergelijke contacten. Er is onvoldoende oog voor de extreem positieve gevolgen van zulke contacten. Strafrechtelijke veroordelingen voor deze contacten zijn schandalig. De contacten moeten zo snel mogelijk worden gelegaliseerd." Waarna De J. zijn aanklacht tegen het justitieapparaat beëindigt met : "Go fuck yourself".

'Kindermisbruik verheerlijkt'

Volgens jurist Drost is deze passage in de brief aanleiding om aangifte te doen en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie te vragen om een verbod op de politieke partij PNVD.
"Norbert de J. schrijft immers zelf onomwonden dat hij die brief heeft verstuurd vanuit zijn functie als secretaris-penningmeester van de PNVD. En daarin maakt hij in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk hoe hij aankijkt tegen pedoseksuele contacten tussen volwassenen en minderjarigen. Juridisch cruciaal en reden dat ik nu vraag om dit verbod is dat De J. daarmee openlijk kindermisbruik verheerlijkt en propageert."

Dekmantel

Drost erkent dat het heel wat verder voert om een verbod op een politieke partij te eisen ten opzichte van een verbod op een vereniging. Daarmee komt immers de vrijheid van meningsuiting nog meer in het geding.
"Als politieke partij mag je vaak net wat meer verkondigen dan bijvoorbeeld een vereniging, maar je moet uiteraard wel binnen de kaders van de wet blijven. Politieke immuniteit geldt alleen voor Tweede Kamerleden. En aangezien de leden van de PNVD niet in de Kamer zitten, is die immuniteit niet op hen van toepassing. Bovendien heb ik heel sterk het idee dat deze politieke partij vooral wordt gebruikt als dekmantel om de activiteiten van de vereniging Martijn voort te zetten. Ook al omdat de bestuursleden en zij die daarin actief waren in beide gevallen grotendeels dezelfde zijn."

Criminele organisatie

Drost zegt het OM nadrukkelijk te vragen een onderzoek in te stellen in hoeverre de PNVD een criminele organisatie is. "Want als blijkt dat er strafbare feiten zijn gepleegd, dan maakt het een stuk eenvoudiger om de politieke partij verboden te verklaren. Met name of de passage uit de brief van De J. kan worden gezien als uitlokking van seksuele misdrijven, gericht tegen minderjarigen. De J. schrijft onder meer dat 'pedoseksuele contacten voor zowel volwassenen als kinderen heerlijk zijn' en dat 'kinderen seksuele wezens zijn die gebaat zijn bij dergelijke contacten'. Daarmee overschrijdt de PNVD wat volgens de vrijheid van meningsuiting mogelijk is."
Yme Drost: "Het blijkt overigens juridisch wel degelijk mogelijk een politieke partij te verbieden. In de recente geschiedenis is dat in 1998 gebeurd bij de Centrumpartij '86, de partij van Janmaat omdat die partij aanzette tot discriminatie en geweld tegen allochtonen."

Strafvervolging partij

Er is nog een belangrijke reden waarom Drost niet alleen een verbod en ontbinding van de politieke partij wil, maar in zijn aangifte een stuk verder gaat en bovendien vraagt om strafrechtelijke vervolging van de partij. "Er zijn namelijk hele sterke aanwijzingen dat de politieke partij de activiteiten van de verboden vereniging Martijn ondergronds voortzet. En dat is exact de reden waarom Marthijn U., Norbert de J. en Nelson M. momenteel in privépersoon voor de rechter staan."
Die rechtszaak, begin deze maand, volgde nadat Drost en Marcel Jeninga namens de stichting Strijd Tegen Misbruik aangifte hadden gedaan dat de oud-bestuursleden van de vereniging Martijn stiekem bezig waren om de activiteiten van de verboden pedoclub voort te zetten.

Verkast naar Mexico

De drie lieten tijdens de rechtszaak verstek gaan. Vervolgens werd duidelijk dat Nelson M. intussen de wijk heeft genomen naar Mexico, waar hij politiek asiel heeft aangevraagd.
Zoals RTV Oost meldde, heeft Marthijn U. zijn woning in Hengelo verkocht en is hij met onbekende bestemming vertrokken. Bekend was al dat hij van plan was te verkassen naar Zuid-Amerika. Bronnen weten te melden dat U. net als M. in Mexico zou verblijven. Op circa een uurtje autorijden van Nelson M.
Norbert de J. woonde voorheen ook in Hengelo. Hij was namelijk ingetrokken bij Marthijn U. en verbleef er totdat het huis onlangs werd verkocht. Het was deze De J. die met een honkbalknuppel het mes uit handen wist te slaan van een man, die in het voorjaar van 2020 de woning van U. was binnengedrongen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.