nieuws

PEC Zwolle ook tegen FC Cambuur nog zonder Trent Sainsbury

PEC Zwolle moet het zaterdag tegen FC Cambuur nog stellen zonder Trent Sainsbury. De verdediger trainde weer mee maar heeft toch te veel last van een hamstringblessure en kan naar eigen zeggen "geen sprintjes trekken."
Sainsbury leek op de weg om morgen zijn rentree in de basis te maken. Hij miste de competitiewedstrijd tegen Willem II en moest ook het bekertreffen met VVV Venlo aan zich voorbij laten gaan. Op de laatste training, vrijdag, trainde de Australiër weer met de basis, maar vlak voor het einde van het partijspel moest hij alsnog aanhaken. Niet veel later werd besloten dat hij niet speelt tegen Cambuur. 
Vlak daarvoor had trainer Ron Jans nog uitgesproken goede hoop te hebben op het meespelen van Sainsbury, maar daar kon dus al snel een streep door. De trainer verwacht een boeiend treffen met Cambuur zaterdag: "Het leek even wat minder te gaan met Cambuur, maar ook zij winnen de laatste tijd weer. Wij zitten ook in een flow dus ik verwacht wel een interessante wedstrijd."
De wedstrijd in Leeuwarden blijkt voor PEC vaak een lastige. Vorig seizoen verloren de Zwollenaren kansloos en Jans ziet een verband met bijvoorbeeld de wedstrijden bij Go Ahead Eagles: "Het zijn lastige wedstrijden omdat het publiek er altijd vol achter gaat staan en ze daardoor fanatiek spelen. We moeten zorgen dat we durven te voetballen, de backs moeten diep spelen en we moeten de duels winnen. Dan is er zeker wat te halen voor ons."
Jans wilde nog niet te veel terugkijken op de eerste seizoenshelft: "Het is mooi hoe we er nu voor staan, maar terugkijken doe ik liever pas helemaal aan het eind. We moeten nog een half seizoen." Desondanks is de oefenmeester trots op de huidige positie van de Zwollenaren. "Het zou mooi zijn als we als nummer drie de winterstop in gaan, maar als nummer vier is natuurlijk ook al prachtig."
Tenslotte ging Jans nog in op de situatie van Max de Boom. De jonge vleugelaanvaller maakte vorige week zeer succesvol maar wel onverwacht zijn debuut, maar scheurde nog geen 48 uur later zijn voorste kruisband af. Jans: "Het is echt verschrikkelijk voor die jongen. Het was een sprookje en tijdens een hele rustige hersteltraining gaat het helemaal mis. Maar er zijn genoeg voorbeelden van topvoetballers die op jonge leeftijd een kruisband afscheurden en die wel weer helemaal terug kwamen op niveau. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om hem te helpen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.