nieuws

PEC Zwolle verliest door late strafschop bij SC Cambuur

PEC Zwolle heeft 2014 met een domper afgesloten. In Leeuwarden ging de ploeg met 2-1 onderuit door een late strafschop, benut door voormalig Zwolle-speler Erik Bakker.
Het duel begon vervelend voor de ploeg van trainer Ron Jans, want Saymak moest zich al vroeg in het duel door Nijland laten vervangen na een misstap. Hahn bracht even later fraai redding op een inzet van Barto. Na een kleine twintig minuten kwam Zwolle op voorsprong. Lam schoot hard in het dak van het doel op aangeven van Drost. Rienstra kreeg kort erna een kans op de tweede treffer, maar Nienhuis bracht redding. Ook Necid was dichtbij, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant probeerden Barto en Droste het nog, maar hun inzetten gingen over en dus was de ruststand 0-1.
Direct na rust was Mac-Intosch dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot voorlangs. Na ruim tien minuten werd het wel gelijk. Van de Streek schoof de 1-1 binnen na een mooie actie. Even later was Hahn alert bij kopbal van Reijnen uit een hoekschop. Necid leek Zwolle kort daarna weer op voorsprong te brengen, maar zijn treffer werd afgekeurd. Hahn was een kleine twintig minuten voor het einde opnieuw alert toen Van Hintum bijna in eigen doel tikte. Het leek op een gelijkspel af te stevenen, maar kort voor het einde kreeg Cambuur een strafschop. Bakker faalde niet en bezorgde PEC Zwolle daarmee een domper; eindstand 2-1.

SC Cambuur - PEC Zwolle 2-1

0-1 Lam (19)
1-1 Van de Streek (57)
2-1 Bakker (89/strafschop)
Arbiter: Van den Kerkhof
Geel: Lam, Necid, Vytas, Rusnák, Hahn, Van Polen
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Mac-Intosch, Vytas (Pereira/81); El Makrini, Bakker, Van der Streek; Narsingh, Barto en Rusnák.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Lam, Van der Werff, Van Hintum; Rienstra, Brama (Ferfelis/90); Lukoki, Saymak (Nijland/5), Drost; Necid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.