nieuws

Go Ahead Eagles in Eindhoven ruim onderuit bij koploper PSV

Go Ahead Eagles heeft vanavond niet voor een stunt kunnen zorgen in de laatste speelronde voor de winterstop. In het duel bij koploper PSV ging de ploeg van trainer Foeke Booy met 5-0 onderuit.
Het duel begon met een kans voor Wijnaldum, maar Van der Hart kwam alert zijn doel uit. Nadat hij ook nog een schot van De Jong pakte was het na een klein kwartier wel raak. Arias scoorde in de korte hoek. Kort erna was Lambooij dicht bij de gelijkmaker, maar kopte op de lat. Daarna was het PSV dat aanval op aanval produceerde en kwam na ruim een half uur opnieuw tot scoren. Depay kopte op fraaie wijze de 2-0 over Van der Hart. Aan de andere kant kreeg Türüc nog een kansje, maar hij raakte de bal niet goed. In de laatste minuten was PSV nog enkele keren dichtbij, maar het bleef bij 2-0 in de eerste helft.
De eerste kans van de tweede helft kwam pas na een kwartier. Het was wel gelijk een grote. De Jong schoot geheel vrijstaand echter op Van der Hart. Kort daarna was de doelman opnieuw alert op een schot van de spits. Ruim tien minuten voor het einde was het duel beslist. Depay tikte simpel zijn tweede binnen op aangeven van Maher. Kort voor het einde was Maher nog dicht bij de vierde, maar hij schoot net voorlangs. In de laatste minuut werd het toch 4-0, Locadia scoorde na een fout van Wijnaldum. In de blessuretijd zorgde Jozefzoon voor de 5-0 eindstand.

PSV - Go Ahead Eagles 5-0

1-0 Arias (14)
2-0 Depay (33)
3-0 Depay (79)
4-0 Locadia (90)
5-0 Jozefzoon (90+1)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Narsingh
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik (Koch/88), Brenet; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh (Jozefzoon/78), De Jong, Depay (Locadia/85).
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Wijnaldum; Rijsdijk (Lewis/70), Duits, Lambooij; Türüc, Kolder, Schalk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.