nieuws

PEC Zwolle kwaad om afgekeurd doelpunt, scheidsrechter staat achter besluit

Iedereen bij PEC Zwolle was vanavond na afloop kwaad op scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De arbiter keurde bij een 1-1 stand in het duel bij SC Cambuur een doelpunt af.
"Die scheids doet maar wat", brieste Van Polen na afloop bij FOX Sports. "Hij wist zelf niet waarom hij 'm afkeurde. Ik ben naar de assistent gelopen en die wist het ook niet. Hij hoort helemaal niet op dit niveau te fluiten, echt ongelooflijk." Trainer Ron Jans en doelpuntenmaker Thomas Lam zeiden na afloop van het duel tegen RTV Oost dat ze vonden dat het doelpunt goedgekeurd had moeten worden.
Van den Kerkhof bleef voor de camera's van FOX Sports echter achter zijn besluit staan. "Ik zie Tomas Necid trappen richting de bal en richting zijn (Reijnen, red.) hoofd, dat vond ik op dat moment gevaarlijk en daarom heb ik hem afgefloten." Hij vervolgt: "Ik vind het gevaarlijk op dat moment om de bal te spelen. Ik vind dat je rekening moet houden met de gezondheid van je tegenstander en in dit geval vind ik het gevaarlijk om richting de bal te trappen."
Hij is het niet eens met Van Polen die zei dat Van den Kerkhof niet wist waarom hij het doelpunt afkeurde: "Ik heb tegen hem ook gezegd dat ik vond dat ie richting het hoofd van Reijnen trapte en dat dat de reden was waarom ik de goal afkeurde", aldus de scheidsrechter.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.