nieuws

Vrouw uit Hengelo woont week lang in bos om hond Becky terug te vinden

De hereniging met Becky
De hereniging met Becky
Een week lang heeft ze dag en nacht gezocht naar haar hond Becky, Hanneke Rijkaert uit Hengelo. Afgelopen maandag raakte ze de hond kwijt, nadat het dier aangereden werd. Na dagenlang bivakkeren in het bos, tientallen zoekacties en oproepen, werd Hanneke vandaag weer herenigd met haar hond.
Becky verdween in een bos bij Austerlitz, waar de ouders van Hanneke wonen. "We zijn maandag gaan wandelen, ik was bij mijn ouders op bezoek. Op een gegeven moment op de terugweg, kwam er een hele groep honden aan. Die honden wilden spelen, maar dat ging over in het opjagen van mijn hond. Ze werd bang en ging er vandoor. Even later kregen we via Amivedi (een onlinedienst voor vermiste huisdieren, red.) een berichtje dat ze was aangereden, toen zakte de moed me wel in de schoenen."
Hanneke weigerde te vertrekken uit het bos: "We hadden heel sterk het gevoel dat we niet weg moesten gaan. We hebben in het bos geslapen en in de auto. Afgelopen nacht hebben we zelfs met een warmtekijker gekeken in het bos." En dat had succes, want Becky werd gezien.
Vandaag werd een grootscheepse zoekactie gehouden met veel mensen die hele bos uitplozen. "Op een gegeven moment zag ik haar en zij zag mij. Ze schrok van iemand die naast mij stond. Ik ben toen de bossen ingelopen en ben haar blijven roepen. Ik hoorde geritsel achter mij en uiteindelijk stond ze aan mijn voet."
Het gaat goed met Becky, die inmiddels weer samen met haar baasje thuis is. "Het gaat goed met haar, ze heeft een paar kleine wondjes, maar dat is het. Het is ons eigen kerstwonder." Hanneke is vooral alle mensen dankbaar die haar geholpen hebben. "We hebben een Facebookgroep opgestart, mensen kwamen van heinde en verre om te zoeken. Iedereen heeft zo goed geholpen, ik weet niet hoe ik al die mensen ooit moet bedanken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.