nieuws

Heracles Almelo in laatste duel van kalenderjaar onderuit bij Vitesse

Heracles Almelo heeft het jaar 2014 afgesloten met een 3-0 nederlaag in Arnhem. Vitesse was een stuk effectiever dan de ploeg uit Almelo.
Na de doordeweekse bekernederlaag tegen Cambuur begon Heracles-trainer John Stegeman met één wijziging ten opzichte van afgelopen woensdag. Weghorst stond weer in de basis in plaats van Avdic. Eerste kansen in de wedstrijd waren voor de bezoekes. Eerst Tannane met een van richting veranderd schot en vlak hierna was de kans voor Bel Hassani nog groter maar hij stuitte op Room. Desondanks kwam Vitesse, dat deze week Ajax nog vernederde in het bekertoernooi, op voorsprong. Ibarra kwam door over rechts en zijn voorzet werd door Traore bekeken in de verre hoek gelegd. Na een half uur verdubbelde Labyad uit een counter de marge en vlak voor rust was de wedstrijd gespeeld. Pröpper had een fijne steekpass in huis op Traore en laatstgenoemde werkte koel af, 3-0. 
Na rust een beter Heracles die een alles-of-niets-poging ondernam om de thuisploeg het nog enigszins moeilijk te maken. Die mogelijkheid was zeker aanwezig als Tannane en Linssen het vizier wat scherper hadden staan, zij vonden telkens Room op hun weg. Vitesse kwam in het vervolg niet meer in de problemen waardoor het toch wel een terechte overwinning was. Heracles gaat met 16 punten de winterstop in en staat daarmee op plek veertien in de eredivisie. 

Vitesse - Heracles Almelo 3-0

1-0 Traore (25)
2-0 Labyad (32)
3-0 Traore (43)
Arbiter: Janssen
Geel: Traore, Veldmate
Vitesse: Room; Diks, Kashia (Leerdam/80), Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper (McEachran/72), Vako; Labyad, Traore (Dauda/66), Ibarra.
Heracles Almelo: Telgenkamp; Koenders, Te Wierik, Veldmate, Aktaou; Bruns, Bel Hassani (Pelupessy/86), Fledderus; Tannane, Weghorst, Linssen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.