nieuws

Staatssecretaris Klijnsma steunt partijen in 'zoekperiode' 27-plussers in Enschede

Staatssecretaris Jetta Klijnsma
Staatssecretaris Jetta Klijnsma
Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid steunt het verzoek van EnschedeAnders.nl en de SP om in Enschede een bijstandsaanvraag van 27-plussers direct in behandeling te nemen en niet pas na een wachttijd van vier weken.
De fracties hebben het college van burgemeester en wethouders in Enschede daarom vragen gesteld over de 'zoekperiode' van 27-plussers in de stad. Naast het direct in behandeling nemen van de bijstandsaanvraag moet er binnen acht weken na de datum van de aanvraag een beschikking zijn.
Voor de groep geldt sinds begin dit jaar vier weken wachttijd voor de aanvraag van een bijstandsuitkering. Volgens Klijnsma handelt de gemeente niet in strijd met de wet: "Wel heb ik kunnen constateren dat de gemeente terughoudend is wat betreft het actief informeren van 27-plussers over de bijstandsaanvraag."

'Onbehoorlijk bestuur'

Volgens de fracties is er juridisch sprake van 'onbehoorlijk bestuur' en moet het beleid aangepast worden. Ze vragen het college in Enschede of ze het eens zijn met staatssecretaris Klijnsma en of het college bereid is om het beleid aan te passen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.