nieuws

FC Twente tweede in Fair Play Klassement achter Ajax na eerste seizoenshelft

Jeroen Zoet en Sonny Stevens
Jeroen Zoet en Sonny Stevens
FC Twente is na de eerste seizoenshelft de nummer twee in het Fair Play Klassement. De ploeg heeft 8.18 punten. Ajax gaat aan de leiding met 8.24 punten.
De rivalen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle hebben beide 7.94 punten en staan daarmee op plek negen en tien. Heracles Almelo is vijftiende met 7.84 punten. Jong FC Twente uit de Jupiler League is de minst sportieve ploeg van Overijssel met 7.68 punten. FC Den Bosch is de nummer laatst in het klassement met 7.22 punten.
De wedstrijden van dit seizoen zijn beoordeeld op sportief en respectvol gedrag van een team op het veld, zoals het aantal gele en rode kaarten, het respect ten opzichte van de scheidsrechter en de tegenstander en het gedrag van spelers en teamofficials.
Mogelijk kan een Nederlandse club door het winnen van het Fair Play Klassement Europa in. Dat is afhankelijk van de plek waar Nederland eindigt in de Europese Fair Play Ranking. Als Nederland aan het eind van het seizoen bij de eerste drie landen zit, dan is er een extra ticket voor Europees voetbal. In 2012 was dat voor FC Twente al eens het geval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.