nieuws

80 Jaar De Veldmaat

80 Jaar De Veldmaat
80 Jaar De Veldmaat
Eerste Kerstdag zendt TV Oost een documentaire over de wijk 'De Veldmaat' in Haaksbergen uit. '80 Jaar De Veldmaat' schetst een beeld van een wijk, waar de bewoners op een bijzondere manier een sociale cohesie hebben ontwikkeld.
Religie, sport, ondernemerschap en noaberschop komen op een wonderlijke, maar tegelijk ook vanzelfsprekende manier bij elkaar.
De documentaire belicht de wijk vanuit de beleving van een aantal bewoners. Zo is Jos Westendorp, koster van de kerk, vele uren belangeloos bezig met het werk van de kerk. Jan Gerdes die al meer dan 40 jaar voetbalt voor zijn club ‘De Bon Boys’, Bernardie Broekhuis die na jarenlange verzorging van haar zieke man nu pastoraal werker is geworden. Of Hennie Scharenborg die als aannemer in De Veldmaat vele huizen heeft gebouwd en nu afscheid moet nemen van de bewoners, omdat hij ongeneeslijk ziek is. Er wonen ongeveer 5000 mensen in De Veldmaat, van wie de meeste rooms-katholiek zijn en behoren tot de geloofsgemeenschap van de H.H. Bonifatius en Gezellen.
’80 Jaar De Veldmaat’ is te zien op Eerste Kerstdag om 17.15, 18.15, 19.15, 21.15 en 22.15 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.