nieuws

Hoeveelheid restafval in Deventer fors gedaald, in Hellendoorn en Kampen toegenomen

Afvalcontainer
Afvalcontainer
Deventer was in 2013 de absolute koploper in het terugdringen van de hoeveelheid afval per inwoner. De hoeveelheid huishoudelijk restafval daalde zelfs met bijna 39 procent ten opzichte van 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
In alle gemeenten daalde de hoeveelheid restafval, met uitzondering van Hellendoorn en Kampen. Daar steeg de hoeveelheid huishoudelijk restafval per inwoner. In Hellendoorn zelfs met bijna tien procent ten opzichte van een jaar eerder. In Kampen ging het om een kleine stijging van de hoeveelheid restafval, de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per inwoner daalde daar wel.

Deventer, Staphorst en Zwartewaterland koploper

Inwoners van Deventer boden in 2013 gemiddeld 2,2 kilo huishoudelijk restafval per week aan. Een jaar eerder was dat nog 3,6 kilo. Ook de totale hoeveelheid huishoudelijk afval daalde fors van 9,3 kilo per inwoner per week in 2012 naar 7,7 kilo in 2013. Gemiddeld in heel Nederland was dat vorig jaar 9,5 kilo.
In Staphorst produceren de inwoners de minste hoeveelheid restafval per inwoner: 1,8 kilo. In Dinkelland was dat per inwoner bijna drie keer zoveel: 4,9 kilo. Als het gaat om de totale hoeveelheid huishoudelijk afval scoort Rijssen-Holten veruit het slechtst met 12,4 kilo per inwoner per week. Zwartewaterland gaat dan aan kop met 6,2 kilo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.