nieuws

Geen kerstpakket voor ambtenaren in Enschede en Borne

Geen kerstpakket voor Enschedese ambtenaren dit jaar
Geen kerstpakket voor Enschedese ambtenaren dit jaar
Ambtenaren in Borne bedachten het vorig jaar zelf om geld te besparen, maar voor ambtenaren in Enschede is het dit jaar even wennen: geen kerstpakket. Enschede heeft het kerstpakket vanwege de bezuinigingen geschrapt. Het werd in het najaar al aangekondigd, maar niet alle ambtenaren hebben dat op intranet van de gemeente gelezen. Deze week is ook voor hen duidelijk geworden dat er geen pakket komt.
Behalve Enschede en Borne hebben ook andere gemeenten zoals Roermond het kerstpakket afgeschaft. Andere gemeenten versoberen het pakket om geld te besparen. Binnenlands Bestuur heeft er onderzoek naar gedaan en meldt op de website dat driekwart van de gemeenteambtenaren zo'n pakket als een leuk extraatje of een blijk van waardering ziet.
Vakbond Abvakabo FNV vindt het een slechte zaak dat gemeenten bezuinigen op de kerstpakketten of ze zelfs helemaal afschaffen. Het aantal ambtenaren neemt af en de overgebleven medewerkers staan volgens de vakbond onder druk, onder meer door extra werk dat bij de gemeenten komt te liggen. Volgens Abvakabo FNV is het raar dat gemeenten in plaats van waardering te uiten de kerstpakketten schrappen of versoberen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.