nieuws

Gemeente bekijkt opnieuw Veerweg Zwartsluis nadat auto het water inrijdt

Auto te water bij veerpont Zwartsluis
Auto te water bij veerpont Zwartsluis
De gemeente Zwartewaterland bekijkt of er misschien iets gedaan moet worden aan de situatie bij de veerpont tussen Zwartsluis en Genemuiden. Gisteravond reed een auto daar het water in.
De bestuurder van de auto komt van Texel en kent het gebied niet. Hij was vanuit Vollenhove onderweg naar Genemuiden en wist niet dat de weg onderbroken wordt door het Zwartewater. Mede door het druilerige weer werd de man compleet verrast toen hij ineens merkte dat de weg ophield.
Het liep goed af: de bestuurder wist zelf aan de kant te komen. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleek niet gewond. Zijn auto moest uit het water getakeld worden.

Dode in 2010

Begin 2010 gebeurde een vergelijkbaar ongeluk, maar dat liep niet goed af. Een 23-jarige vrouw kwam om het leven toen de auto waarin ze zat het Zwartewater inreed. Twee mannen, die ook in de auto zaten, overleefden het ongeluk. Ook in dit geval ging het om mensen die niet bekend waren met de omgeving en de waarschuwingstekens niet (op tijd) gezien hadden.
Na het ongeluk in 2010 liet de gemeente onderzoeken of er misschien iets moest veranderen aan de situatie. Uit onderzoek bleek dat de gemeente niets te verwijten viel, toch werden er enkele aanpassingen gedaan. Zo plaatste de gemeente extra borden en werd er een ribbelmarkering op de weg aangebracht.

Opnieuw onderzoek van gemeente

Naar aanleiding van het ongeluk van gisteravond laat de gemeente weten opnieuw naar de situatie te zullen kijken. Eerder is bijvoorbeeld ook al een slagboom overwogen. Mensen uit het gebied geven aan dat het gaat om een donkere weg. Zij pleiten voor meer verlichting, duidelijkere borden en betere waarschuwingen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.