nieuws

Kerstmiddag Hengelo is jaarlijkse reünie voor mensen uit heel Nederland

Zoals Raalte Stöppelhaene heeft en Oldenzaal het carnavalsfeest, kent ook Hengelo een eigen fenomeen: kerstmiddag. Vanuit heel Nederland komen oud-Hengeloërs terug voor de traditie.
Tegen het einde van de ochtend zijn de eerste kerstmiddag-bezoekers al te zien in Hengelo. En als de middag begint, zijn er al snel duizenden mensen in de binnenstad, de kroegen en cafés. Hele gezinnen, families en vriendengroepen luiden de Kerst in door gezamenlijk de kroeg in te duiken.

Reünie

Het Hengelose evenement is een fenomeen. Studenten die voor hun studie zijn uitgevlogen naar andere steden, komen er speciaal voor terug. Zelfs mensen die al jaren niet meer in Hengelo wonen komen er graag voor terug. Kerstmiddag is daarmee ook een soort reünie.
Voor de Hengeloërs die in de randstad wonen is er tegenwoordig ook een kerstmiddag in Amsterdam. Dit jaar werd die voor de tweede keer georganiseerd. De organisatie doet dat wel heel bewust een weekje eerder, zodat niemand de 'echte' kerstmiddag in Hengelo hoeft te missen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.