Publiek kan in Lelystad meekijken met conservering scheepswrak IJsselkogge

Het publiek kan volgend jaar meekijken met het conserveren van het historische scheepswrak de IJsselkogge. Dat meldt Omroep Flevoland. Het scheepswrak ligt nu nog op de bodem van de IJssel, maar gaat na de berging naar Lelystad.

Het schip zal eind volgend jaar uit het water worden gehaald en in museum Nieuw Land in Lelystad worden geconserveerd. Er wordt een speciale tent tegen het museum aangebouwd, waarin deskundigen van de Rijksdienst hun werk gaan doen. Het project zal zo'n vijf jaar in beslag nemen.

Volgens Peter Verdaasdonk, directeur van stichting Batavialand waar het museum onder valt, wordt het een attractie voor een breed publiek. Er moet nog besloten worden wat er met het schip gaat gebeuren na de conservering. Kampen heeft interesse getoond, maar ook de stichting Batavialand wil het wrak hebben.

De IJsselkogge werd in de zomer van 2011 gevonden op de bodem van de IJssel. Het gaat om een koggeschip van meer dan 800 jaar oud en is vermoedelijk zeer goed bewaard gebleven. Er zijn maar zelden goed bewaarde wrakken van koggeschepen gevonden.

Meer over dit onderwerp:
IJsselkogge Kampen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren