nieuws

Halfords toch in afgeslankte vorm verder, franchisenemers nemen 17 winkels over

Halfords in Enschede
Halfords in Enschede
Winkelketen Halfords maakt toch een doorstart in afgeslankte vorm. De franchisenemers van Halfords nemen zeventien van de ruim honderd winkels over van de failliete boedel en mogelijk volgen er meer. De franchisenemers bezaten reeds 28 filialen, waaronder vestigingen in Zwolle, Kampen, Hengelo en Almelo. Dit aantal is met de aankoop verhoogd tot 45 verkooppunten.
Van negen overige filialen worden de voorraden overgenomen. Dit hebben de curatoren dinsdag bekendgemaakt. Daarnaast hebben de franchisenemers onderdelen van het hoofdkantoor gekocht om vanuit een sterk afgeslankte centrale organisatie de franchiseketen aan te sturen.

Werk voor minstens 75 mensen

Naar verwachting zal de nieuwe organisatie werkgelegenheid bieden aan 75 tot 100 voormalige Halfords-medewerkers. Partijen zijn nog in gesprek over de verkoop van nogmaals veertien verkooppunten. Daarmee zou de nieuwe Halfords-organisatie uit bijna zestig winkels bestaan. Naar verwachting komt daar medio volgende maand meer duidelijkheid over.
Halfords, bekend van onder meer fietsen en auto-accessoires, ging in oktober failliet. De curatoren hielden aanvankelijk rekening met een doorstart, maar maakten in december bekend dat dit definitief van de baan was. Nu is er alsnog overeenstemming bereikt met de franchisenemers over een herstart van Halfords.

130 filialen, 28 franchisenemers

Bij het faillissement telde Halfords nog 536 medewerkers. De keten had zo'n 130 filialen waarvan 28 franchisenemers. De franchisenemers bleven buiten het faillissement. Halfords scheidde zich in 2013 af van de beursgenoteerde Macintosh Retail Group via een management-buy-out. De winkelketen stond toen al twee jaar in de etalage, maar de verkoop duurde langer dan verwacht.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.