nieuws

Lokaal Overijssel en StemNL nieuwe partijen bij Provinciale Statenverkiezingen

Twee nieuwe partijen hebben zich laten registeren om in maart mee te doen aan de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel: Lokaal Overijssel en StemNL.
Lokaal Overijssel wil de krachten van bestaande lokale partijen bundelen. Speerpunt van de nieuwe partij is het behoud van kleine scholen. Ook willen ze dat gemeenten meer geld krijgen om de nieuwe zorgtaken naar behoren uit te voeren. 
De politici Albert Holtland van Gemeente Belang Kampen en Hein Mekelenkamp van Gemeentebelangen Dalfsen trekken de kar. Zij hebben de afgelopen maanden met bijna vijftig lokale partijen gesproken en gepolst over hun steun. Er is nog geen kandidatenlijst en partijprogramma. Lokaal Overijssel verwacht zo'n 10 procent van de stemmen te krijgen.

Referendum

Ook de kandidatenlijst en het programma van StemNL is nog onbekend. Deze partij doet in meerdere provincies mee. Eén van de speerpunten is een volksraadpleging over belangrijke beslissingen. Of Lokaal Overijssel en StemNL daadwerkelijk mee gaan doen is na 2 februari pas zeker, dan moet een geldige kandidatenlijst centraal bij het stembureau ingediend zijn. Partijen konden zich tot en met maandag registeren om mee te doen aan de verkiezingen in maart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.