nieuws

Wouter olde Heuvel in topvorm naar NK allround

Wouter olde Heuvel
Wouter olde Heuvel
Schaatser Wouter olde Heuvel uit Losser verkeert dit seizoen in een uitstekende vorm. Na een jarenlange slepende knieblessure rijdt hij weer mee om de prijzen. Bij alle wedstrijden dit seizoen eindigde hij op het podium en dus staat hij komend weekend met veel vertrouwen aan de start van het NK allround.
"Of ik de te kloppen man ben? Zo denk ik niet. Ik voel natuurlijk wel druk, maar daar kan ik goed mee omgaan", vertelt Olde Heuvel in een interview met NuSport. "Het seizoen is super begonnen, het is een droomstart voor me. Ik denk niet dat ik ooit zo goed ben geweest in december." De prestaties dit seizoen bekrachtigen de woorden van de schaatser uit Losser: zes medailles in zes wereldbekerwedstrijden.
Ondanks de uitstekende start is Olde Heuvel nog wel voorzichtig. "We hebben het hier wel alleen over het voorseizoen. Bij de komende titeltoernooien wil ik er ook staan. En als het dan niet lukt, zou ik alsnog balen. Ik heb me zelfs al afgevraagd of ik niet te vroeg in vorm ben gekomen."
Bij het NK behoort de schaatser van TeamLottoNL - Jumbo tot de favorieten. Hij zal moeten afrekenen met onder anderen Sven Kramer, Jorrit Bergsma, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen. De ervaring heeft Olde Heuvel in ieder geval. In 2010 en 2011 was hij beste allrounder van Nederland, maar daarna zorgde een zware knieblessure voor een verval in zijn carrière. Coach Jack Orie nam Olde Heuvel onder z'n hoede en in de zomer tekende een serieuze rentree aan de top zich af.
"Ik ben goed op mijn plek bij TeamLotto. Bij TVM draaide ik voor mijn gevoel wat meer sprintprogramma's. Nu werk ik volledige allroundschema's af. Ik heb met jongens als Sven Kramer en Douwe de Vries ook harde trainingsblokken op skeelers gereden. Mede daardoor sta ik er nu zo goed op." Juist het voorseizoen was voor Olde Heuvel vaak lastig. "Ik had ijsuren nodig, baantraining, maar dat was nu niet het geval. De aanpak van Jac werkt voor mij dus prima."
De loting voor de eerste dag van het NK werd woensdag verricht. Op de 500 meter start Olde Heuvel aanstaande zaterdag in de voorlaatste rit tegen Peter Groen. Ook op de 5000 meter start hij in rit 11. Hij neemt het dan op tegen trainingsmaatje Douwe de Vries.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.