nieuws

Ernstig mishandelde chauffeur uit Almelo thuis met kerst, maar nog lang niet de oude

Mishandelde chauffeur weer thuis met kerst
Mishandelde chauffeur weer thuis met kerst
Hij is weer thuis uit het ziekenhuis om met zijn gezin kerst te vieren, maar hij is nog zeker niet de oude: de 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Almelo, die afgelopen weekend op parkeerplaats Lonnekermeer langs de A1 bij Deurningen ernstig werd mishandeld.
Hechtingen in zijn gezicht, overal kneuzingen en hartritmestoornissen. Het zijn de lichamelijke gevolgen van de rake klappen en trappen die hij op de parkeerplaats kreeg, alleen maar omdat hij aan een man vroeg of hij zijn auto even aan de kant wilde zetten zodat hij er met zijn vrachtwagen langs kon.
Die onbekende man ging onmiddellijk door het lint en sloeg en trapte in op de trucker. Zelfs toen de Almeloër bewusteloos op de grond lag, bleef de man doorgaan met trappen en slaan. In de auto zaten nog meer mannen die niets deden om de agressieve dader te stoppen.

Zoons zagen vader in elkaar zakken

Twee zoons zagen hoe hun vader letterlijk in elkaar werd getrapt. De jongste van de twee zou meerijden op de vrachtwagen en werd net op de parkeerplaats afgezet door zijn oudere broer. De twee broers wisten een moment te vinden om de vader in de cabine van de vrachtwagen te hijsen, zodat ze er weg konden. Na een tijdje rijden werd de vader onwel en moest hij in een ziekenhuis in Duitsland worden opgenomen. Vlak voor kerst mocht hij naar huis.
Uit het hele land kreeg het gezin steunbetuigingen en spraken mensen hun verontwaardiging uit. Voor de vader en de twee zoons heeft de zware mishandelingen diepe sporen nagelaten. "Wie doet zoiets?" Een vraag die onbeantwoord blijft zolang de dader niet is gevonden.

Politieonderzoek loopt

Inmiddels is het politieonderzoek gestart. Er is aangifte gedaan en de twee zoons hebben een getuigenverklaring afgelegd. Bij de zoons staat het beeld dat hun vader door het geweld in elkaar zakte nog op het netvlies gebrand. Ze zijn blij dat ze met hun vader en moeder als gezin kerst kunnen vieren. In het truckersgezin overheerst het besef dat deze kerstdagen zomaar heel anders hadden kunnen zijn met een begrafenis van een slachtoffer van zinloos geweld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.