nieuws

Ultimatum Brink's verlopen: acties volgen, sluiting vestiging Zwolle dreigt

Acties dreigen bij Brink's nu ultimatum is verlopen
Acties dreigen bij Brink's nu ultimatum is verlopen
Het ultimatum dat de vakbonden geldtransporteur Brink's Nederland hadden gesteld voor een goed sociaal plan is verlopen, zonder dat Brink's met zo'n plan over de brug is gekomen. Door het vertrek van belangrijke klanten verdwijnen zeshonderd banen. Onder meer de vestiging in Zwolle sluit.
De deadline voor een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers die worden ontslagen verliep woensdagavond om 23.59 uur. De bonden hebben niets gehoord van Brink's.
Er volgen acties van de vakbonden, maar wat die precies inhouden en wanneer die zullen zijn, is nog niet duidelijk.  Volgens de bonden heeft Brink's 'voldoende tijd' gehad om met een sociaal plan te komen. De ontslagen werden op 17 oktober aangekondigd.
Gisteren werd bekend dat de Nederlandse tak van het Amerikaanse bedrijf Brink's is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder, maar de ontslagen zijn daarmee niet van de baan.
Brink's raakt onder meer zijn grootste klant Rabobank kwijt, die overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Er wordt nog gepraat met betrokken partijen om medewerkers van Brink's onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.