nieuws

Honderden kilo's illegaal vuurwerk gevonden in huizen in Enschede en Hengelo

De illegale vuurwerkbommen die werden gevonden zijn 25 cm breed
De illegale vuurwerkbommen die werden gevonden zijn 25 cm breed
De politie heeft deze week in woningen in Enschede en Hengelo 850 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het vuurwerk dat volgens de politie zeer gevaarlijk is, is in beslag genomen. Er zijn drie verdachten aangehouden.
Naar aanleiding van een anonieme tip, werd maandag in een woning in Enschede bijna 700 kilo vuurwerk gevonden. Het ging om zowel professioneel- als consumentenvuurwerk. Waar het vuurwerk is gevonden, meldt de politie niet.
Het onderzoek in de woning in Enschede leidde naar twee huizen in Hengelo die ook werden doorzocht. Ook daar werd professioneel- en consumentenvuurwerk gevonden, ruim 150 kilo. Vooral het professionele vuurwerk is volgens de politie erg gevaarlijk.

'Meld illegaal vuurwerk'

Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, zijn gevaarlijk voor omwonenden, laat de politie weten. Jaarlijks gebeuren ongelukken met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag of handel in illegaal vuurwerk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.