nieuws

Politie in Losser laat niet met zich sollen: bekeuring voor afsteken vuurwerk

Boete voor afsteken vuurwerk
Boete voor afsteken vuurwerk
De politie in Losser heeft vandaag een man beboet voor het vroeg afsteken van vuurwerk.
Daarmee laat de politie zien dat ze ook op eerste kerstdag wel degelijk optreedt tegen vuurwerkoverlast. De wijkagent zegt op Twitter dat hij toevallig in de buurt was en daarom een bekeuring kon uitschrijven. Veel mensen die ver voor oud en nieuw vuurwerk afsteken komen daar wel mee weg, omdat onduidelijk is waar ze zich bevinden.
Vuurwerk mag pas afgestoken worden op oudjaarsdag vanaf 18.00 uur 's avonds. Eerdere jaren was dat vanaf 10.00 uur 's ochtends. Volgens sceptici maken die paar uur later niets uit omdat de politie toch niet kan handhaven. Vuurwerk veroorzaakt overlast voor dieren die bang worden, maar ook voor mensen.

Angst bij asielzoekers

Een medewerker van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers COA vraagt om voorzichtigheid in de buurt van asielzoekerscentra. Daar worden veel mensen uit oorlogsgebieden opgevangen. Omdat ze nog maar kort in Nederland wonen, zijn ze niet goed op de hoogte van Nederlandse gebruiken als het afsteken van vuurwerk en carbid schieten. Ze zouden er erg angstig van kunnen worden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.