nieuws

Steeds meer klachten uit Overijssel bij meldpunt vuurwerkoverlast, teller al op 600

Bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn in de afgelopen dagen alweer flink wat meldingen binnengekomen. Twee dagen geleden stond de teller nog op tweehonderd meldingen. Inmiddels zijn er al zeshonderd klachten binnen gekomen bij het meldpunt van GroenLinks.
Het meldpunt is voor het derde jaar geopend en is een initiatief van GroenLinks Overijssel, de fracties in Zwolle en Deventer en een aantal andere gemeentelijke en provinciale GroenLinks-fracties. Op de website kunnen schade, overlast en gevaarlijke situaties door vuurwerk worden gemeld. Het meldpunt is nu vier dagen open.
Volgens fractievoorzitter Robert Jansen van GroenLinks komen de meeste meldingen van overlast uit de grote steden en veel minder van het platteland. Overijssel loopt niet uit de pas in vergelijking met de rest van het land. De teller staat landelijk op 8000 meldingen.

Voorstander vuurwerkvrije zones

GroenLinks is groot voorstander van vuurwerkvrije zones en ziet het liefst dat al het vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken. Overijsselse gemeenten zouden daarin volgens Jansen ook meer initiatief mogen tonen. De gemeenten Zwolle en Rijssen-Holten hebben het wel overwogen, maar zagen er vanaf omdat het lastig is te handhaven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.