nieuws

Geldtransporteur Brink's vraagt rechter om acties vakbonden te verbieden

Brink's
Brink's
Brink's Nederland gaat de rechter vragen verdere vakbondsacties te verbieden. De geldtransporteur heeft een kort geding aangespannen tegen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht, maakte de directie van Brink's Nederland zaterdag bekend.
De bonden riepen hun leden bij Brink's vrijdagavond op geldautomaten van Rabobank, ABN AMRO en SNS Bank vanaf zaterdagochtend niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen de manier waarop de geldtransporteur wil reorganiseren.

'Direct gevaar voor continuïteit bedrijf'

Volgens de directie maken de bonden met deze actie een verkeerde keuze. "In plaats van andere cash-logistieke dienstverleners aan te spreken op hun verplichting om banen te behouden, kiezen zij voor media-aandacht en het dwarsbomen van de noodzakelijke reorganisatie bij Brink's. Dit levert een direct gevaar op voor de continuïteit van ons bedrijf", aldus de directie in een verklaring.
De vakbonden deden hun oproep na het uitblijven van overeenstemming over een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers die hun baan verliezen. Brink's - ook gevestigd in Zwolle - snijdt in het personeelsbestand in verband met het verlies van zijn huidige grootste klant Rabobank, die volgend jaar overstapt naar Geld Service Nederland (GSN).
Momenteel lopen er nog steeds gesprekken met betrokken partijen om medewerkers van Brink's onder te brengen bij GSN of andere aanbieders. De vestiging in Zwolle moet door de reorganisatie sluiten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.