Gita Wiegel (14) uit Wierden is Moedigste Mens van Overijssel 2014

De 14-jarige Gita Wiegel uit Wierden is het Moedigste Mens van Overijssel 2014. Dat blijkt uit een verkiezing van actualiteitenprogramma EenVandaag in samenwerking met RTV Oost.

Gita Wiegel heeft bij de vliegramp met de MH17 haar moeder verloren. Ze heeft tijdens de herdenkingsdienst voor de slachtoffers een indrukwekkende toespraak gehouden. Ze was toen 13 jaar en daarmee de jongste spreker. 57 procent van de ondervraagden wezen haar aan als Moedigste Mens van Overijssel.

Op de tweede plaats met 22 procent staan medewerkers van belijningsbedrijf DEGA in Oldenzaal. Zij handelden zeer adequaat toen er op de A35 brand in hun vrachtwagen ontstond, met een explosie tot gevolg. Dankzij adequaat optreden kon een ramp worden voorkomen.

Op de derde plaats met tien procent van de stemmen staat Manon Ossevoort. De vrouw uit Vriezenveen is op een trekker naar de Zuidpool gereden. Een eerdere poging mislukte, maar dit jaar heeft ze het nog eens geprobeerd. Ze moest duizenden kilometers afleggen bij temperaturen tot -50 graden.

Meer over dit onderwerp:
Gita Wiegel Manon Ossevoort Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren