nieuws

ADT gaat in gesprek met omwonenden gekapte bomen luchthaven Twente

Luchthaven Twente
Luchthaven Twente
Gebiedsontwikkelaar ADT (Area Development Twente) gaat samen met bewoners en omwonenden van het Prins Bernhardpark bij Enschede de mogelijkheden voor de toekomstige inrichting van het groen in het gebied verkennen. In het gebied, dat onderdeel is van het terrein van de luchthaven Twente, zijn de afgelopen weken kap- en snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Daarbij zijn grote bomen gekapt, terwijl dat niet nodig was.
De kap- en snoeiwerkzaamheden zijn volgens ADT gedaan vanwege een onderzoek van het ministerie van Defensie en een daaropvolgende bodemsanering. ADT zegt de actie te betreuren. Volgens ADT was het de bedoeling dat een groot deel van het perceel gekapt en gesnoeid zou worden. Omwonenden zijn daarvan op de hoogte gesteld. Vervolgens zijn volgens ADT ook zo'n tien grote bomen aan de rand van het perceel gekapt.
Dat had niet gemoeten, zegt ADT, die de verantwoordelijkheid voor de fout op zich neemt. Volgens ADT moet het Prins Bernhardpark een plek worden om te wonen, waardoor nieuw groen volgens de organisatie van groot belang is. ADT vindt het vervelend dat het vertrouwen van omwonenden in de organisatie is beschadigd en wil de relatie graag herstellen.
Zaterdag maakten GroenLinks Overijssel en GroenLinks Enschede al bekend meer over de kwestie te willen weten van het provincie- en gemeentebestuur.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.