nieuws

2.500 deelnemers aan benefietdiner van Andy en Melisa in Almelo

Andy van der Meijde
Andy van der Meijde
Zo'n 2.500 mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank konden gisteren aanschuiven bij het benefietdiner van oud-voetballer Andy en Melisa van der Meijde. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.
Het echtpaar had via de voedselbanken in Twente de mensen uitgenodigd naar de indoorspeeltuin Dolle Pret in Almelo te komen voor een middag bij Dolle Pret en een diner. Voor velen was dat het eerste uitje in lange tijd.

Elke maand zo'n middag

Andy en Melisa zeggen in de krant dat ze zo'n middag maandelijks willen organiseren, ook op andere plekken in het land. In elk geval willen ze het met Pasen weer doen. Van der Meijde komt zelf uit een arme familie en zegt erg te kunnen genieten van de blije gezichten van de kinderen: "Dat is toch waar je het voor doet."
In Almelo waren geen mensen uit Enschede/Haaksbergen en Almelo aanwezig. De voedselbanken in die steden wensten niet mee te werken. Voor Enschede/Haaksbergen speelde het omstreden verleden van Van der Meijde daarin een rol. De voedselbank in Almelo zou vinden dat er al erg veel wordt georganiseerd voor de mensen die van hen afhankelijk zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.