Nieuws

Theaterspektakel 'Hanna van Hendrik' keert terug naar Vliegveld Twenthe

Johanna ter Steege
Johanna ter Steege © Hanna van Hendrik
Vanwege het daverende succes van de serie voorstellingen Hanna van Hendrik, keert de voorstelling terug naar Vliegveld Twenthe. Het stuk viel bij iedereen zo in de smaak dat hij onveranderd is gebleven. De kaartverkoop voor de shows, waarvan de eerste op 8 juli, is inmiddels van start gegaan en er zijn al enkele voorstellingen uitverkocht.
Tijdens de voorstelling wordt de toeschouwer meegenomen door drie seizoenen waarbij je het leven van boerin Hanna kunt volgen. Je volgt haar hoogte- en dieptepunten. Zoals in de roerige jaren zeventig toen er een boerenopstand was in Tubbergen. Boerin Hanna, gespeeld door Johanna ter Steege, moet haar boerderij verkopen en staat voor een moeilijke beslissing.
De eerste reeks voorstellingen begon in 2019 en bestond uit 51 voorstellingen met 48.000 bezoekers. Hoewel het huidige concept van de voorstelling onveranderd is gebleven, denkt Ter Steege er in de toekomst wel aan een nieuw format met een nieuw verhaal te bedenken.

Van hangar naar boerenerf

De eerste voorstelling is 8 juli op Vliegveld Twenthe in Hangar 11. Deze hangar zal compleet worden omgetoverd tot een boerenerf met stallen, koeien, trekkers en een motorcrossbaan. Het theater zal worden uitgevoerd door acht acteurs, dertig figuranten, een vierkoppige live band, tien ballerina’s, vier motorcrossers en zeven koeien. Het publiek zal zich tijdens de voorstelling verplaatsen. In de hangar zijn verschillende podia opgebouwd, zoals de keuken met daar de tafel van boerin Hanna waaraan menig gesprek wordt gevoerd.

Familie

De cast kan niet wachten tot de show weer van start gaat deze zomer. Bij de voorstelling overheerst het familiegevoel, ook als je in het publiek zit. Als toeschouwer ben je onderdeel van de show vertelt Marriët de Beer, persvoorlichter van Hanna van Hendrik.
Als toeschouwer ben je onderdeel van de show.
Marriët de Beer, persvoorlichter van Hanna van Hendrik

Eerbetoon

De voorstelling is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, geboren en getogen in Twente. Het was haar droom om een eerbetoon te brengen aan de mensen in deze regio. Het is belangrijk dat we de verhalen uit onze regio blijven vertellen vindt ter Steege.
Laus Steenbeeke en Jan Roerink
Laus Steenbeeke en Jan Roerink © Hanna van Hendrik

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.