Nieuws

Meer drukte bij Overijsselse coronatestlocaties na carnaval

Meer drukte bij Overijsselse coronatestlocaties na carnaval
Meer drukte bij Overijsselse coronatestlocaties na carnaval © ANP / Rob Engelaar
Bij de coronatestlocaties in Overijssel is het vandaag drukker dan voorgaande dagen. Mogelijk heeft dit te maken met het carnavalsfeest van afgelopen weekend.
Vooral bij coronatestlocaties in Twente, met carnavals-enclaves als Oldenzaal en Borne, hebben de teststraten het wat drukker gekregen. Daar valt ook het aantal positieve tests hoger uit. Maar of de hogere besmettingscijfers ook daadwerkelijk het gevolg zijn van carnaval is volgens een woordvoerster van GGD Twente nog niet te zeggen.
"Wij zien wel een lichte stijging van het aantal afgenomen testen. Dinsdag zijn er 3.100 tests afgenomen, een week eerder waren dat er 2.400", zegt de woordvoerster tegen ANP. Ook het aantal positieve testuitslagen is wat gestegen. "Dinsdag zaten we op 2.000 positieve testen, vorige week waren dat er 1.600."

Ook drukker in noorden

Mensen hoeven niet lang in de rij te staan voor een testafspraak. Iedereen kan gewoon terecht. In carnavalsprovincies als Limburg en Noord-Brabant zien de GGD'en eenzelfde beeld. De overkoepelende organisatie, GGD GHOR Nederland, zegt dat ook in het noorden van het land meer mensen zich laten testen. Dit zijn echter voornamelijk mensen die terugkomen van de wintersport.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.