nieuws

230 geldautomaten Rabobank leeg na actie werknemers geldtransporteur Brink's

Brink's
Brink's
Door de actie van het personeel van geldtransporteur Brink's Nederland zijn circa 230 geldautomaten van Rabobank leeg. Dat is 10 procent van de 2.300 geldautomaten die de bank in Nederland heeft. Dat liet Rabobank zondag weten. Eerder dit weekend werd de geldautomaat van de Rabobank in Zwolle-Zuid al buiten gebruik gesteld. Of er meer geldautomaten in Overijssel buiten gebruik zijn gesteld, is niet bekend gemaakt.
Andere banken in Nederland hebben minder last van lege geldautomaten. Een woordvoerder van ABN AMRO liet weten dat bij hooguit twintig tot dertig geldautomaten de kans bestaat dat ze leeg zijn. Dat komt vooral doordat het merendeel van de geldautomaten van de bank door andere dienstverleners is bijgevuld. Bij SNS Bank waren er weinig tot geen gevolgen, aldus een zegsman.

Protest tegen uitblijven van goed sociaal plan

De vakbonden riepen hun leden vrijdagavond op de geldautomaten van Rabobank en een aantal van ABN AMRO en SNS Bank vanaf zaterdagochtend niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen het uitblijven van een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers van Brink's Nederland die hun baan verliezen. Dat geldt ook voor de werknemers van Brink's in Zwolle, waar de vestiging de deuren moet sluiten.
De directie van Brink's Nederland kondigde zaterdag aan de rechter te vragen verdere acties te verbieden. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.