nieuws

Kerk in Oud Avereest zoekt naam voor aanbouw, ook kerk in Enschede uitgebreid

Komend jaar wordt de aanbouw opgeleverd van twee kerken in de provincie: in Oud Avereest en in Enschede.Â
Vrienden van de Reestkerk in Oud Avereest zijn op zoek naar een naam voor de aanbouw van de kerk. Die wordt samen met het gerestaureerde kerkorgel op 22 februari feestelijk geopend. Inwoners van Oud Avereest en Balkbrug kunnen een voorstel doen voor een nieuwe naam en daar een cadeaubon mee winnen. De ideeën moeten voor 15 januari worden ingeleverd.

Uitvaartcentrum kan in kerk terecht

Ook de aanbouw van de Vredeskerk in Enschede wordt bijna opgeleverd. Om de aanbouw mogelijk te maken is grond geruild met het naastgelegen uitvaartcentrum Varviksingel dat vroeger onderdeel was van de kerk. Het uitvaartcentrum kan de bijzaal gebruiken en daardoor grotere groepen ontvangen.
"Onze aula in het uitvaartcentrum is geschikt voor maximaal vijftig mensen, in de bijzaal van de kerk kunnen we straks veel meer mensen ontvangen", zegt bestuurder Schothans van beheerder Stichting Diacon. "De kerk wordt met deze bijzaal ook geschikt gemaakt voor niet-kerkelijke mensen." De aanbouw wordt in de zomer opgeleverd.
Het uitvaartcentrum wil geen winst maken en geeft daarom 25.000 euro aan goede doelen. Het gaat om zestien doelen van de Kledingbank en de Voedselbank tot het Alzheimer Café en het Huis van Verhalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.