nieuws

Noodscenario als actie Brink's aanhoudt, Rabobank mogelijk langer open

Noodscenario
Noodscenario
Rabobank IJsseldelta heeft een noodscenario klaar liggen voor het geval personeel van Brink's waardetransport blijft weigeren geldautomaten bij te vullen. Zo behoort het tot de mogelijkheden dat banken met geldautomaten binnen, langer openblijven.Â
Over verdere maatregelen wil een woordvoerster zich nog niet uitlaten. "We houden wel in alle gevallen de veiligheid voor bankmedewerkers en klanten voor ogen." Zover is het echter nog niet.

Bijna alle automaten nog vol

Rabobank IJsseldelta heeft geldautomaten op achttien plekken in Zwolle, Kampen, Hasselt en Genemuiden. Het gaat om zo'n 25 automaten waarvan er sinds gisteren één buiten gebruik is gesteld. Dat is de automaat aan de Van der Cappellenstraat in Zwolle-Zuid.
In de overige automaten zit nog genoeg geld, aldus de woordvoerster. De inhoud is van afstand te monitoren. Het geld verdelen over andere automaten is niet aan de orde. "Brink's doet alle geldtransporten." De bank hoopt dat de vakbonden en Brink's snel tot een overeenkomst komen.

Extra geld in winkels

Tot die tijd adviseert de Rabobank, maar ook de andere getroffen banken SNS Bank en ABN AMRO, mensen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om in winkels extra geld te pinnen.  
Personeel van Brink's vult sinds afgelopen zaterdag geen geldautomaten meer bij. Het gaat om een actie van de vakbonden tegen plannen van Brink's om vestigingen te sluiten, waaronder de vestiging in Zwolle. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.