nieuws

Het Groene Oosten en Grenzeloos Genoegen in januari bij TV Oost

Het Groene Oosten
Het Groene Oosten
Met ingang van januari 2015 gaat de programmering van TV Oost er op maandag tot en met vrijdag anders uitzien. Na zevenenhalf jaar is op 24 december het doek gevallen voor het succesvolle praatprogramma En Dan Nog Even Dit. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw programma dat in februari te zien zal zijn. Tot die tijd kan de kijker op werkdagen genieten van Het Groene Oosten en Grenzeloos Genoegen.

Het Groene Oosten

In Het Groene Oosten worden innovatieve en duurzame projecten in Overijssel voor het voetlicht gebracht. Met ludieke en spectaculaire items, waarbij legertanks en raceauto’s niet worden geschuwd, laat Het Groene Oosten zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel logisch en leuk. Het Groene Oosten wordt elke werkdag om 17.20 uur uitgezonden en elk uur herhaald.
Aflevering 1
We kunnen tegenwoordig alles. We printen 3d, de smartphones wisselen elkaar in rap tempo af en binnenkort staan we op Mars. Leuk allemaal, maar hoe kunnen we de techniek gebruiken om minder energie te verbruiken? Dat zien we in de eerste aflevering van Het Groene Oosten. Een belangrijk onderwerp, want één op de vijf huishoudens maakt zich zorgen of de energierekening nog wel betaald kan worden.

Grenzeloos Genoegen

Dorothy Oosting gaat met culinair journalist Frederike Krommendijk van De Twentsche Courant Tubantia en wijnkenner Hans Averesch van Heisterkamp Wijnkopers op bezoek bij Overijsselaars die in het buitenland een nieuw bestaan hebben opgebouwd. Wat bracht hen ooit tot deze stap en hoe leven ze? Grenzeloos Genoegen wordt elke werkdag om 17.40 uur uitgezonden en elk uur herhaald.
Aflevering 1
In de eerste aflevering zijn Dorothy, Hans en Frederike te gast bij Berry en Jos Visser die vanuit Dalfsen zijn verhuisd naar Saint-Firmin-Sur-Loire. Een sfeervol plaatsje vlakbij de Loire in het midden van Frankrijk. Berry is hier een training- en educatiecentrum voor honden begonnen en zijn vrouw Jos heeft een schaapskudde onder haar hoede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.