nieuws

Rechter beslist over doorgaan staking Brink's, actie duurt nog zeker een dag

Pinnen bij Rabobank nog niet mogelijk
Pinnen bij Rabobank nog niet mogelijk
Het duurt nog zeker een dag voordat de geldautomaten van de Rabobank worden bijgevuld.
De voorzieningenrechter in Utrecht beslist morgenochtend of werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland al dan niet moeten stoppen met hun stakingsactie. Dat betekent dat de geldautomaten van de Rabobank in elk geval tot de uitspraak van de rechter leeg blijven.

230 pinautomaten inmiddels leeg

De actie van werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland om geen geldautomaten meer te vullen begon zaterdagochtend. Ongeveer 230 pinautomaten van de Rabobank zijn inmiddels leeg. Dat is 10 procent van de 2300 geldautomaten die de bank in Nederland heeft. De bonden verwachten dat het aantal lege automaten aan het einde van maandag is opgelopen tot circa vierhonderd.
De actie is een protest tegen de manier waarop Brink's Nederland wil reorganiseren. Daarbij verliezen circa zeshonderd van de ongeveer duizend werknemers hun baan. Brink's vroeg de rechter vandaag in een kort geding tegen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen de stakingsactie te verbieden. Volgens de directie dreigt het bedrijf er door om te vallen en kleven er grote veiligheidsrisico's aan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.