Nieuws

VVD Hellendoorn verwijdert verkiezingsposter met kwetsende uitlating

VVD haalt maandag posters met kwetsende tekst weg
VVD haalt maandag posters met kwetsende tekst weg © RTV Oost
Een verkiezingsposter van de VVD Hellendoorn met de tekst dat een uitkering hebben 'een lekkere hangmat is' wordt weggehaald. De tekst schoot de lokale PvdA in het verkeerde keelgat en noemt de tekst 'absurd'. De lokale VVD spreekt van een 'overenthousiaste slogan' en heeft excuses aangeboden aan mensen die zich gekwetst voelen.
Lijsttrekker Mark Paalman van de PvdA in Hellendoorn komt met een tegenactie. Hij nodigt de VVD -via een persbericht- uit om een maand lang van een uitkering te leven. "Je zou het kunnen zien als een enorme minachting van de VVD om inwoners in moeilijkheden zo afkrakend neer te zetten. Maar het zou natuurlijk ook heel goed kunnen dat ze bij de VVD gewoon niet weten waar ze het over hebben", zegt Paalman.
"Daarom dagen wij de kandidaten van de VVD uit om een maand lang te leven van enkel het leefgeld dat overblijft van een bijstandsuitkering, om zelf te ervaren wat het betekent om te moeten rondkomen van een laag inkomen en wat daar bij komt kijken. Wellicht leidt het tot iets meer begrip", zegt de PvdA lijsttrekker.

Excuses

Joost ter Horst, VVD fractievoorzitter en lijsttrekker in Hellendoorn noemt de actie van de PvdA een 'makkelijke' reactie. "Wij willen met onze stellingen een beetje prikkelen. De PvdA trekt de verkeerde conclusie. We willen er mee zeggen dat mensen die een uitkering hebben ook kansen krijgen. Die zouden ze moeten pakken. De stelling 'Het hebben van een uitkering is een lekkere hangmat' moet in samenhang gezien worden met ons internetplatform 'Dat kan toch niet waar zijn'.
Ter Horst denkt wel rond te kunnen komen met een uitkering, maar gaat toch niet op de uitnodiging in. "Wij worden door de PvdA gestigmatiseerd. Wij hebben met deze slogan misschien mensen gekwetst. Dat hebben wij ons onvoldoende gerealiseerd. Daarvoor bied ik mijn excuses aan. Maar er zitten meerdere kanten aan het verhaal", zegt Ter Horst. Maandag worden de posters weggehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.