nieuws

Melkbusschieters in Kampen houden zich goed aan de regels

De melkbusschieters in Kampen houden zich opvallend goed aan de regels die de gemeente Kampen heeft ingesteld. Op vaste tijden mag er nu al worden geknald in de wijk Brunnepe, in de rest van Kampen alleen op oudejaarsdag.
De gedoogregels zijn ingesteld om aan de ene kant de overlast te beperken en aan de andere kant toch de traditie te behouden. 's Avonds tussen 19.00 uur en 22.00 uur mag er op een aantal plekken aan de Noordweg met carbidbussen worden geschoten tussen kerst en oud en nieuw. Voor- én tegenstanders van het melkbusschieten zijn blij met hoe het dit jaar gaat.

Hoge boetes

De fervente melkbusschieters, voor wie het in het verleden een sport was de politie uit te dagen, houden zich vooralsnog goed aan de regels. Volgens omwonenden is het klokslag 22.00 uur weer stil op straat. Vroeger werd er al vanaf oktober geregeld met carbidbussen geknald, vaak ook midden in de nacht. De hoge boetes spelen daarbij wel een rol; wie toch voor of na de afgesproken tijden met een melkbus knalt of zich niet aan de afgesproken plekken houdt, riskeert een boete van duizend euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.