nieuws

Nederlandse Reisopera uit Enschede wint Schaunard Award met derde van stemmen

Nicolas Mansfield
Nicolas Mansfield
De Nederlandse Reisopera uit Enschede heeft de Schaunard Award gewonnen. Dat meldt de website van het Place de l'Opera, een tijdschrift en website over opera.
Elf operakenners nomineerden zeven kandidaten. Honderden lezers konden vervolgens digitaal hun stem uitbrengen. De Nederlandse Reisopera haalde een derde van de honderden stemmen binnen. Vorig jaar haalde de Reisopera al de titel Opera van het Jaar 2013 binnen met de productie van Tristan und Isolde.

Hoge niveau vast gehouden

"Fantastisch!", reageert Nicolas Mansfield, intendant van de Reisopera op de website. "Ik ben hartstikke trots dat we twee jaar op rij een prijs hebben gewonnen. Deze prijs gaat naar alle medewerkers – vast en freelance – die zo vreselijk hard werken om onze kunstvorm over het voetlicht te brengen."
De Reisopera werd genomineerd omdat het gezelschap dit jaar zijn niveau wist vast te houden met producties als The Fairy Queen, The News en Sweeney Todd. Die wisten ook publiek te trekken dat normaal niet met opera in aanraking komt. De Reisopera neemt de prijs op een later moment in ontvangst.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.