nieuws

Afvalverwerker ROVA gestart met proef 'honderd dagen zonder afval'

Honderd dagen lang zo weinig mogelijk restafval produceren. Geen gemakkelijke opdracht, maar honderd gezinnen in Oost- en Noord-Nederland zijn in het nieuwe jaar de uitdaging toch aangegaan.
Tijdens de proef moeten de huishoudens zo veel mogelijk afval scheiden voor hergebruik en zo weinig mogelijk afval in de vuilniszak zien te krijgen. Daarbij krijgen ze elke week een opdracht. De deelnemers krijgen verder tips en hulp van afvalverwerker ROVA. Uiteindelijk moet zo weinig mogelijk afval in de vuilverbrander van de ROVA terechtkomen.
Jaarlijks produceren we zo'n 500 kilo huishoudelijk afval per persoon. Dat is vier keer meer dan 65 jaar geleden. Veel afval kan worden hergebruikt maar verdwijnt toch in de verbrandingsovens. "We hopen met deze actie de mensen aan het denken te zetten en wij willen weten welke vragen leven, zodat we meer duidelijkheid kunnen bieden over afval", aldus een woordvoerder van de ROVA.
Behalve de ROVA en de honderd huishoudens doen twee universiteiten ook mee aan de proef, zij doen onderzoek naar de vorderingen van de gezinnen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.