Nieuws

Kerkstraat Deventer heeft nog een appeltje te schillen met lokale politiek

In de zesdelige serie Kerkstraat portretteren we op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen zes Overijsselse Kerkstraten. Wat gaat er goed? Wat gaat er minder? En wordt de politiek daar bij het stemmen op afgerekend? Vandaag aflevering 1: Deventer.
Prachtige herenhuizen, klassieke stijl. De Kerkstraat in de Zwolse Buurt in Deventer is een rustige, chique straat. Maar sinds een paar jaar is er flink wat reuring in de wijk, ook in de Kerkstraat. De reden: de komst van de School voor Persoonlijk Onderwijs in de Heilig Hartkerk. Kerkstraatbewoner Ton Flierman: "De gemeente heeft de buurt in de steek gelaten.

Niet goed gecommuniceerd

De komst van de school en de huidige uitbreiding met een aantal lokalen is door de gemeente niet goed gecommuniceerd met de wijk, aldus Flierman. Hij vindt veel anderen aan zijn zijde. Veelal mensen die aangeven dat er veel beter woningen in de kerk hadden gepast. En door de toestroom van veel scholieren op de fiets is de verkeersveiligheid op de nabijgelegen Zwolseweg flink onder druk komen te staan.
Maar de straat is verdeeld. Hans Glas bijvoorbeeld, woonachtig tegenover de kerk, heeft geen moeite met de school. "Ik maak me er niet zo druk over. Er is ook gezegd dat de nieuwbouw straks door het groen niet meer te zien is. Daar vertrouw ik maar op." En ook een ander Kerkstraatbewoner vindt het allemaal prima. "Ik heb dit veel liever dan dat de kerk plat zou worden gegooid."

Afrekening

Voor Ton Flierman en anderen is het evenwel duidelijk: de verantwoordelijke wethouder komt hier in het stemhokje op 16 maart niet mee weg. "Dat wordt mijn afrekening", zegt hij lachend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.