nieuws

Wielrenner Albert Timmer uit Gramsbergen naar Tour Down Under

Albert Timmer
Albert Timmer © Pro Shots
Wielrenner Albert Timmer uit Gramsbergen is door de teamleiding van Giant-Alpecin geselecteerd voor de Tour Down Under. Deze openingskoers van het wegseizoen 2015 begint op 20 januari in Australië.
De Tour Down Under is ook de eerste officiële wedstrijd die Timmer fietst in de outfit van de nieuwe hoofdsponsor Alpecin. De Duitse firma in haarverzorgingsmiddelen volgt met ingang van 1 januari het Japanse Shimano op.

Duitse kopmannen

In de 8-daagse etappewedstrijd Tour Down Under, die meetelt voor de wereldbeker, krijgt Timmer gezelschap van onder meer zijn ploeggenoten Marcel Kittel en John Degenkolb. Met die twee Duitse kopmannen denkt de van oorsprong Overijsselse ploeg meteen een visitekaartje voor het komende seizoen af te kunnen geven.
Na de Australische etappekoers staan voor Giant-Alpecin de Ronde van Oman, de Ronde van Qatar en de Ruta del Sol op het programma. Voor die wedstrijden zijn nog geen renners aangewezen.

Ploegpresentatie in Berlijn

De officiële presentatie van zowel de mannen- als vrouwenploeg van Giant-Alpecin is woensdag 7 januari in de Franse ambassade in Berlijn. De ploeg is gezeteld in Deventer. Naast Albert Timmer maken ook de renners Tom Stamsnijder uit Bornerbroek en Tom Veelers uit Oldenzaal deel uit van het team. Rudie Kemna uit Deurningen is eerste ploegleider en Iwan Spekenbrink uit Markelo is algemeen directeur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.