Nieuws

Kerkplein Ootmarsum in de greep van de auto: parkeren of niet?

Vandaag aflevering 2 in onze serie De Kerkstraat. Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen volgende week woensdag portretteren we zes Kerkstraten in Overijssel. Wat gaat er goed? Wat gaat er minder? En hoe wordt dat de politiek aangerekend? Vandaag zijn we in Ootmarsum.
Prins Carnaval, dat was Marco Scholte het afgelopen carnaval in Ootmarsum. De bewoner van het Kerkplein houdt er een kroeg in privésfeer op na en is een gelukkig man in het centrum van het toeristische stadje. Maar soms zijn er ook ergernissen, zoals het parkeerbeleid.

Afsluitende paaltjes

Want waar gaat het nou heen met parkeren op het centrale plein in het Twentse stadje? Kapster Monique van kapsalon Mon Ami denkt het te weten: paaltjes die het plein normaliter afsluiten, waarna het Kerkplein alleen voor markten en kerkdiensten beschikbaar blijft voor geparkeerde auto's.
De kapster vindt dat te rigoureus, wil meer ruimte voor de auto. Bijvoorbeeld voor de winkels en dienstverleners rondom het plein. Ze is nog zwevend als kiezer, maar weet inmiddels wel waar ze niet op moet stemmen. Welke partij dat is? "Dat zeg ik nog even niet."

Alaaf

Marco Scholte hoopt vooral dat de mogelijkheid er blijft voor bewoners om aan het Kerkplein met een vergunning te parkeren. Hij heeft een bedrijfswagen die hij ook privé gebruikt. De afsluiting met paaltjes waardoor er vaker een groot horecaterras op het Kerkplein ontstaat, juicht hij toe. "Alaaf", zegt hij met glimlach.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.