nieuws

Jongen van veertien loopt in Almelo ernstig oogletsel op bij afsteken van vuurwerk

Ziekenhuis ZGT in Hengelo
Ziekenhuis ZGT in Hengelo © Shireen Krus
Een jongen van 14 jaar heeft afgelopen nacht bij het afsteken van vuurwerk in Almelo ernstig oogletsel opgelopen. Hij is overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. Een ander vuurwerkslachtoffer met oogletsel uit Almelo is naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht.
De eerste hulppost van het ZGT Almelo had het vannacht druk. Van de twintig patiënten die werden behandeld had zeker de helft brandwonden aan gezicht en/of handen opgelopen als gevolg van vuurwerk. Ook was er een aantal met gebroken vingers als gevolg van vuurwerk dat was ontploft in de handen. De meeste vuurwerkslachtoffers die zich meldden bij het ziekenhuis in Almelo waren volwassenen. Twee waren jongens van elf en veertien jaar. Beiden hadden oogletsel.
De hulppost van het ZGT in Hengelo had het afgelopen nacht een stuk rustiger.  Er moesten zes patiënten worden behandeld, drie van hen hadden letsel als gevolg van vuurwerk. Een 20-jarige man had brandwonden in het gezicht opgelopen tijdens het carbidschieten. Een 19-jarige man had zware verwondingen opgelopen nadat een nitraatbom in zijn handen was ontploft. Hij moest onmiddellijk worden geopereerd. Een 22-jarige man had kruit in de ogen, maar kon na behandeling naar huis. 
Opvallend was dat alle vuurwerkslachtoffers in zowel Almelo als Hengelo mannen waren. Volgens de ziekenhuiswoordvoerster was er geen sprake van agressie tegen hulpverleners en hebben zich ook geen excessen met geweld, alcohol of drugs voorgedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.