nieuws

Brandweer Twente had het minder druk dan gebruikelijk tijdens oudejaarsnacht

Veiligheidsregio Twente kijkt terug op relatief rustige jaarwisseling
Veiligheidsregio Twente kijkt terug op relatief rustige jaarwisseling © TC Tubantia / Frans Nikkels
De jaarwisseling verliep voor de brandweer in Twente opmerkelijk rustig. Er moest veel minder worden uitgerukt dan vorig jaar. In de meeste gevallen moesten kleine container- en afvalbrandjes worden geblust.
De Veiligheidsregio Twente meldt dat het voor de hulpverleningsdiensten met name drukker was in de uren voorafgaand aan de jaarwisseling. Op oudejaarsavond waren veel kleinere incidenten. De brandweer is in totaal 89 keer gealarmeerd. In de meeste gevallen ging het om kleine incidenten zoals container- en afvalbrandjes.
Het aantal meldingen was een stuk minder dan vorig jaar toen de brandweer 199 keer moest uitrukken. Het zwaartepunt van de uitrukken lag zoals gebruikelijk in Almelo, Hengelo en Enschede. Andere gemeenten hadden een geringer aantal meldingen. Er is geen sprake geweest van agressie of geweld tegen de hulpverleners van de brandweer.

Vooral in het eerste uur van nieuwe jaar druk

Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 56 keer gealarmeerd voor een incident.  Na middernacht tot 06.00 uur in de ochtend moest de brandweer 33 keer in actie komen. Dat is ook minder dan vorig jaar toen de brandweer 78 keer moest uitrukken. Vooral in het eerste uur van het nieuwe jaar was het druk.
Aan de Dorpsstraat in Geesteren brak brand uit in de keuken van een Chinees restaurant. De brandweer zette twee blusvoertuigen in en voorkwam uitbreiding naar het eetgedeelte van het restaurant. De keuken heeft aanzienlijke brandschade opgelopen. De brandweer heeft het restaurant, inclusief het woongedeelte van de eigenaren, ontruimd. Eén van de bewoners heeft rook ingeademd en is ter plekke behandeld door het aanwezige ambulancepersoneel. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Ambulancedienst rijdt 34 keer uit

De meldkamer ambulancedienst meldt dat tijdens oud en nieuw 34 keer een ambulance is ingezet in de regio Twente voor een spoedeisende medische hulpvraag. Hierbij was in een vijftal situaties sprake van een ongeval met vuurwerk. Het MST in Enschede had een drukkere nacht dan tijdens een weekendnacht, vier patiënten die werden binnengebracht met de ambulance waren vuurwerkslachtoffers.
Op de huisartsenpost in Hengelo, Enschede en Oldenzaal waren er twee keer zoveel hulpvragen als normaal. Hierbij was vooral sprake van letsel gerelateerd aan alcoholgebruik. Op de huisartsenpost in Enschede werden tien vuurwerkslachtoffers behandeld. De huisartsenpost in Almelo zag vier extra patiënten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.