Nieuws

1250 euro voor voetbalshirt: "Die mensen hebben niks meer, dan is dit een goedkoop shirtje"

1250 euro voor voetbalshirt, opbrengst voor Oekraïne
Bij de veiling voor Oekraïne bracht het shirt van PEC Zwollespeler Bram van Polen gisteren maar liefst 1250 euro op. De trotse nieuwe eigenaar is Peter Huisman, van restaurant de Lichtmis. In 2020 brandde het bekende restaurant langs de A28 tot de grond toe af, dus Peter weet hoe het is om alles te verliezen en opnieuw te moeten beginnen.
Het gaat Peter niet eens om het shirtje zelf, maar als Zwollenaar wil hij natuurlijk liever het blauw-wit van PEC aan de muur dan een rood FC Twenteshirt: "Lichtmis hoort bij Zwolle, ik ga wel eens met mijn zoon naar een wedstrijd, dus dit krijgt een mooi plekje straks in ons nieuwe restaurant."
Shirt PEC Zwollespeler Bram van Polen
Shirt PEC Zwollespeler Bram van Polen © RTV Oost

Levenswerk

Restaurant de Lichtmis brandde in 2020 volledig uit. In één klap was het levenswerk van Peter Huisman vernield. Dat was vreselijk, maar niet te vergelijken met wat de mensen in Oekraïne doormaken, ziet Peter: 'Wij hadden ons eigen huis nog, onze privéspullen. Maar zij hebben echt helemaal niks meer. De kleren die ze aan hebben, en that's it."
Peter Huisman, eigenaar restaurant de Lichtmis
Peter Huisman, eigenaar restaurant de Lichtmis © RTV Oost Jolande Verheij
Peter bouwde zo snel hij kon het bedrijf weer op. Hij zit nu in een noodgebouw, en zodra de gemeente groen licht geeft gaat hij een nieuw restaurant neerzetten. Hij hoopt dat met de opbrengst van de actie de mensen uit Oekraïne ook weer wat kunnen opbouwen: "Wij zijn niet alles kwijtgeraakt, maar die mensen wel, dat is dramatisch. Die 1250 euro is dan een goedkoop shirtje."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.