nieuws

Brandweer van Steenwijk blust brand in dixie toilet

De brandweer van Steenwijk heeft afgelopen nacht een brand in een zogenoemde dixie toilet geblust. De mobiele wc cabine stond naast de Albert Heijn aan de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat in Steenwijk en is mogelijk aangestoken met vuurwerk.
De dixie stond volledig in lichterlaaie toen de brandweer arriveerde, zodat er weinig van het toilet overbleef na het blussen van de brand. Voor de brandweer in Steenwijk bleef het verder rustig. In totaal hoefde het korps slechts vier keer uit te rukken. In de andere plaatsen van de gemeente Steenwijkerland bleef het ook erg rustig; de brandweer in Oldemarkt, Kuinre en Vollenhove hoefde helemaal niet uit te rukken.
Bij het blussen van een illegaal vreugdevuurtje in de Burgemeester Voetelinkstraat op oudejaarsavond werden er diverse vuurwerkbommen naar de brandweer en politie gegooid ter provocatie. Een gesprek tussen de bevelvoerder en de betrokkenen moest ervoor zorgen dat het een beetje rustig werd, zodat de brandweerlieden hun werk konden doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.