Nieuws

Kerkstraat Glanerbrug tegen politiek Enschede: "Doe iets aan drugsoverlast"

In de zesdelige serie Kerkstraat gaan we in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op bezoek in verschillende Overijsselse Kerkstraten. Wat gaat er goed? Wat gaat er minder en wordt de lokale politiek daar op afgerekend? Vandaag aflevering 4: Glanerbrug.
Het is een cliché dat je regelmatig tegenkomt, voornamelijk in het oosten van onze provincie: Glanerbrug, het afvoerputje van Enschede. Maar de realiteit is dat het genuanceerder ligt. In de Glanerbrugse Kerkstraat bijvoorbeeld. Want slechts een enkeling voelt zich achtergesteld door de gemeente Enschede, waar Glanerbrug onder valt.

Drugsoverlast

Wel wordt er flink geklaagd. Over drugsoverlast bijvoorbeeld. Niet zozeer over Duitse coffeeshop-toeristen; die wandelen alleen maar van trein naar coffeeshop. Maar over de 'grotere jongens'; de dealers. En dan worden er ook plekken genoemd, zoals het voormalige Dorpshuis en de Stationsomgeving. Beiden aan de Kerkstraat.
Daar mag de Enschedese politiek wel wat aan doen. En snel ook, vinden de Kerkstraters. Die ook het jakkerende verkeer een doorn in het oog vinden. De drempels die er liggen, hebben weinig nut en zorgen ook nog eens voor een hels kabaal bij passerende vrachtwagens.

Politiek, doe iets

Ook hier is de boodschap van de Kerkstraat: politiek, doe iets. Laat iets van je horen. Ook al omdat veel van die Kerkstraters volgende week woensdag gaan stemmen.
Drugsoverlast en verkeershinder in de Glanerbrugse Kerkstraat
Drugsoverlast en verkeershinder in de Glanerbrugse Kerkstraat

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.