Nieuws

Kerkstraat Dedemsvaart: "Maak van leegstaande centrumpanden woningen"

Dedemsvaart is de vijfde halteplek in onze serie De Kerkstraat. We bezoeken Overijsselse Kerkstraten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen en vragen ons af of alles goed gaat, wat er beter kan en of de lokale politiek voldoende doet.
Domweg gelukkig aan een rustige straat, dat zijn de Dedemsvaarters die aan de Kerkstraat wonen over het algemeen. Dicht bij het centrum, nauwelijks overlast. Of het moet wat parkeerhinder zijn, maar dat lijkt slechts de mening van een enkeling.

Sociale straat

Een heel sociale straat, de mensen helpen elkaar. Dat hoor je op meerdere plekken. Bijvoorbeeld na de laatste stormen, toen werd overal en nergens de helpende hand toegestoken.
Toch zijn er op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen ook wensen aan de Kerkstraat. Bijvoorbeeld over het creëren van nieuwe woonruimte in leegstaande panden. Vooral in het centrum. En dat zijn er veel, volgens de Kerkstraters. "Dat zou toch een mooie oplossing zijn voor veel jongeren. Waarom wordt er alleen maar aan nieuwbouw gedaan, knap leegstaande panden op, zoals het oude Rabobankpand. Dat hebben ze goed gedaan."

Weet wat er speelt

De oproep is aan de Hardenbergse gemeentepolitiek, waar Dedemsvaart onder valt. Er is ook nog een andere boodschap: zorg dat je weet wat er speelt, ga de wijken in en hoor van de bewoners wat er leeft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.