nieuws

Opnieuw kerstbomenasiel in Zwolle, inzameling is op 10 januari

Kerstbomenasiel Zwolle
Kerstbomenasiel Zwolle © Jan Peter Jansen
De feestdagen zijn weer voorbij en dus verdwijnt bij veel mensen de kerstboom weer uit het huis. Je kunt 'm natuurlijk bij het grofvuil doen. Maar in Zwolle kun je de boom ook naar het kerstbomenasiel brengen.
Vorig jaar had Zwolle voor het eerst een kerstbomenasiel. Het idee erachter is dat het zonde is om bomen te vernietigen. In plaats daarvan krijgen de sparretjes een nieuw thuis op een plek waar ze verder kunnen groeien. Vorig jaar werden 163 bomen ingeleverd, 35 daarvan leven nog steeds.

Inleveren op 10 januari

Om de actie te verbeteren is dit jaar de hulp ingeroepen van Harry Pierik, een bekende tuinontwerper uit Zwolle. Hij helpt bij het overpoten van de kerstbomen. Bedoeling is dat zo nog meer bomen een nieuw leven kunnen beginnen. Wie mee wil doen aan de actie, kan zijn of haar kerstboom op 10 januari inleveren op verschillende plekken in Zwolle.
Na een jaar kan opgevraagd worden of de boom nog leeft. Het is ook mogelijk om je boom later weer terug te krijgen. Wel wordt aanbevolen om de bomen minimaal een jaar te laten staan, omdat je ze anders uit de grond haalt als de wortels zich net beginnen uit te breiden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.