nieuws

Wierden krijgt vijf duosteps, idee van kinderen van Kluinveenschool

Gemeente Wierden stimuleert buiten spelen
Gemeente Wierden stimuleert buiten spelen © Tom & Katrien/Flickr Creative Commons
Een idee dat niet de eerste prijs wint, kan toch een heel goed idee zijn. Dat vindt ook de gemeenteraad van Wierden. De raad omarmde een idee voor de introductie van duosteps, bedacht door kinderen van basisschool de Kluinveenschool.
Op een duostep kun je met z'n tweeën. De een stept, de ander lift mee. Ideaal voor kinderen met een beperking, bedachten ze op de Kluinveenschool. De gedachtegang: op de duostep kunnen kinderen met een beperking makkelijker naar buiten om te spelen.
Het idee voor de duostep werd gepresenteerd in een speciale kindergemeenteraadsvergadering die in oktober werd gehouden. In deze speciale vergadering werden zeven voorstellen gepresenteerd rondom het thema 'Beter buitenspelen'. Het voorstel voor een survivalspeelplaats van basisschool De Roerganger uit Enter werd aangenomen. Als beloning komt die speelplaats er ook echt. Voor de zomer is de survivalspeelplaats klaar.
Het idee voor de duostep werd het net niet. Maar de gemeenteraad van Wierden vond het zo'n goed idee, dat ze het omarmde. Met een gift van aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen kunnen vijf duosteps worden gekocht. Deze worden donderdag overhandigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.