Nieuws

Isala-bestuurslid Ina Kuper niet langer waarnemend 'IC-baas'

Ina Kuper, lid Raad van Bestuur Isala
Ina Kuper, lid Raad van Bestuur Isala © Isala
Ina Kuper, bestuurslid van het Isala ziekenhuis in Zwolle, is niet langer waarnemend voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd Mark Kramer van het UMC in Amsterdam benoemd tot voorzitter. Hij vormt samen met Kuper het dagelijks bestuur van de LNAZ en LCPS.
Kuper was de afgelopen maanden waarnemend voorzitter na het vertrek van Ernst Kuipers, die als minister van Volksgezondheid aan de slag ging. Als waarnemend voorzitter mocht ze de afgelopen periode de pers informeren over de stand in de ziekenhuizen met betrekking tot de coronacrisis. Mocht daar in de toekomst aanleiding voor zijn, dan neemt Kramer dit stokje over.
Volgens Kramer moet er voortgebouwd worden op de ontwikkelingen tijdens de coronapandemie, waarbij er intensiever is samengewerkt. "Door COVID ligt er nu een mooi fundament waar we op door kunnen bouwen om de acute zorg in de toekomst goed toegankelijk te houden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.